HUVUDMENY

OM OSS

BEDSTEKILDE VIN AV ÄPPLEN grundades på sätt och vis redan för över 40 år sedan då vi som startade Bedstekilde tillsammans år 1976 bildade rockbandet Naturens Söner. Naturens Söner projicerade bilder och gjorde låtar som var 30 minuter långa med ett stort inslag av improvisation (Musiken var en brygd av väsensskilda men improviserande band som Pink Floyd, Deep Purple och Träd,Gräs & Stenar). Vi var filosofiskt inspirerade av Rousseau och Thoreau – därav namnet. Budskapet var yvigt,men att människan i det industriella samhället har tappat sin relation till naturen och till ett enklare, bättre liv var viktigt.

 

För sex år sedan bestämde vi oss, medlemmar av Naturens Söner, att göra allvar av vår tonårsfilosofi. Vi lämnade våra gamla liv bakom oss och började göra vin av äpple. Sedan dess har vår arbetsplats varit det indragande vackra österlenska landskapet. Vi har sökt bland äpplesorter, gamla planteringar och träd. Vi har jäst, provat och smakat.  Tack till alla er som planterat, hackat för hand, ympat och klippt för att skapa de gamla 100-åriga odlingarna. Tack till er som planterar alla de nya äppleträden.

 

Vi tror inte på något kommité- tänkande eller dogmatism, så vi följer inte slavisk de gamla metoderna för att  göra cider eller vin av äpplen. Vi är på en kunskapsresa med äpplen och vi gör vin med naturliga metoder som fullt ut utnyttjar äpplets potential. Bedstekilde tillverkade ungefär 6000 flaskor under 2016.